26 september 2008

VIP

Idag har vi varit vid Atlantic Avenue och handlat, passade samtidigt på att skaffa oss medlemsskap på PathMark. Medlemsgrunkan är ca 2x5cm och man hänger den i sina nycklar. Kanske nått för Coop?

Åt (tacos), sen drog vi oss in mot 312 West 34st för bio. Det står att man ska komma dit 6:45, men vi åker dit vid 6:20 bara för att vara på säkra sidan (det stod limited på inbjudan).
Kön utanför är drygt 100 meter, fullt med folk som också "ska vara ute i god tid".
Vi ställer oss längst bak, får väl se om vi tar oss in.
Efter 3 min kommer en av filmmänniskorna som jobbar där och väljer ut random par från kön, hon väljer oss och 8 pers till. Hon ber oss gå förbi kön och gå in till bion, vi får gå in i salongen och välja platser (tar såklart de bästa) och efter ca 10 (när det börjat regna ute) börjar resten av kön att komma in, de bästa platserna har gått åt, så efter ett tag finns bara skitplatser kvar, folk är sisådär glada...

Varför hon valde oss? Ja, vem vet. Hon sa att vi var en "focused group" (vill tillägga att alla 10 var vita, och kön bestod av 70% svarta).. Supersweet.

"Soul Men" hette filmen, den kommer ut i USA i november, får se om den tar sig till Sverige. Gör den det ska jag gå och se den, det är en av de roligaste filmerna jag sett i mitt liv.
Alla gapskrattade, applåderade till alla skämt, jag har aldrig skrattat rakt ut i en biosalong, idag var första gången. Underbar film, bra stämning i publiken också.
Det var en screening, dvs att det är första utkastet av filmen (ljudet är inte perfekt, färgerna stämmer inte överallt, ibland syns nått sträck här och där, men det var verkligen inget man märkte eller brydde sig om) och de bjuder in folk för att få deras kommentarer och åsikter.
Efter filmen fick alla fylla i en blankett, och sen kom den här filmtjejen fram och frågade oss om vi hade 10 minuter över, om vi ville hjälpa till med mer filmutvärdering. Vi får en namnlapp, får sätta oss längre ner, en annan research-tjej frågar massa frågor, man får diskurtera och rösta.
Kul, speciellt när det var en sån bra film.

VIP-behandling everywhere we go :)


Men seriöst, får ni möjlighet att se filmen, gör det. Har ni möjlighet att se den i en biograf där 70% är svarta (båda huvudrollsinnehavarna är mörkhyade), ännu bättre! Stämmningen är på topp (plus att du kan behöva nån som översätter all slang som pratas).

God natt (eller god morgon för er)!
/H


Här har ni trailern från YouTube. Tycker att den är lite missvisande, filmen verkar rätt töntig att dömma från trailern, men på riktigt, SE FILMEN!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !!

Det verkar som om ni har det bra.
Här är allt som vanligt,sitter i stugan. Pappa är i Vilnius och ska jobba vet inte hur länge.
Marie (din kusin)har fått en liten kille i onsdags.
K&K mår bara bra, snart ska jag åka till Jenny och då behöver dom "barnvakt". Ska prata med Elisabeth. Sköt om er kram

Anonym sa...

hur kommer de sig att ni är sånna VIP hela tiden? fan, själv är man ju nöjd om man inte lyckas bli utslängd!

puss /kammen