21 september 2008

a night on the town

Så, då blev det lördag, Christofer hängde inne i stan medan jag for till Atlantic Avenue, som ligger nån kilometer härifrån. Där finns det stora shoppinggallerior (och mataffären där vi brukar handla) med ganska stort utbud.
Köpte mig en klänning, lite nagellack, ett par pumps och ett halsband, det hela gick på ca 60 dollar (350 kr).

Kvällen bjöd på utgång, jag, Christofer, Gabriella och hennes kompis Elisabeth drog oss in till stan, det kända Meatpacking District nere i på sydöstra sidan. Fick till slut tag i en taxi (betydligt svårare en lördag kl 23.30 än vilken annan tid i veckan som helst) för vi ville inte hoppa runt på våra klackar. Hamnade på ett ställe som heter Ono. Skitfint och classy.


Såhär funkar det; Gabriella "känner" en kille som är promoter, hans jobb är att dra dit massa snygga tjejer och killar och se till att dom trivs och har kul. Att känna en promoter är som att ha guldkort på Statt, gånger typ fyrahundra.
Vi gick bara före kön, insläpta förbi alla andra "vanliga" på röda mattan som står och köar.
Gratis drinkar, mingel, allt fint folk är där.
Gick vidare till en nattklubb, stod säkert 100 pers utanför. Gick förbi allihopa, blev framledda till VIP-avdelningen, typ privata servitörer som kommer springande med is, glas och mer sprit (det är lugnt mormor, jag drack bara två drinkar).
Schysst DJ, bra musik, fullproppat med folk. På toaletten jobbar det en tjej med att slå igång vattenkranen åt en när man vll tvätta händerna, sen delar hon ut handdukar. På ett bord fanns en buffé av olika parfymer, hårspray och allt som kan tänkas, bara att använda efter behov.
Jeases.
Vilken värld.

Kvällen bestod verkligen helt och hållet av VIP-behandling, coola barer och klubbar, fint folk.
Men det slog oss verkligen hårt, att det här inte är en värld som passar oss. Vi är alldeles för långt nere på jorden för sånt här. Man känner sig speciell för en stund, men det är helt och hållet fejk.

Dom här som jobbar som promoters har verkligen ett jobb som enbart består av ytliga kontakter, kindpussar och att "känna rätt folk".
Där vid två, halv tre gick vi och köpte några pizzaslices och en cola, satte oss på trottoarkanten och njöt.

Vi får se, det kan hända att vi far på nått sånt här event någon fler gång, men det lär dröja än ett tag.

Puss!
/H

Inga kommentarer: