15 april 2011

Myter om vilket kön barnet har

1. Titta ner. Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

Resultat:


Jaha, vad är det här då? Lågt eller högt?
Högt tror jag, alltså flicka.

2. Räkna hjärtslag. Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

Resultat: Hmm, senaste gångerna har det varit 140, 136 och 144. Jämt race.

3. Godisgris? Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

Resultat: Inget utav det riktigt.

4. Indiansk visdom. Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

Resultat: 23 och 2010, pojke alltså.

5. Fet och finnig. Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?

Resultat: Fått bättre hy, pojke då alltså.

6. Ringlekar. Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

Resultat: Pendlar = flicka

7. Bosatt över toastolen? Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

Resultat: Mådde oförskämt bra om man jämför med många andra. Pojke.

8. Det hänger på benen. Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

Resultat: Eh, men pojke då..

9. Kolla sängläget. Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

Resultat: Höger sida, flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern. Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.

Resultat: Flicka.

Slutresultat: Jahapp, 4 flicka, 4 pojke, 2 oavgjort.
Högst vetenskapligt det här ;)

Inga kommentarer: