07 januari 2011

FK

Jag har de senaste dagarna läst en otrolig mängd information gällande havandeskapspeng och sjukskrivningar.
Jag är så uppeldad att jag vet inte vad. Sjuka, rubbade värld!

Försäkringskassan verkar ju vara djävulens påfund. Satans verktyg för att sakta men säkert mosa ner människor.
Man får inte ersättning från FK för foglossningar, oavsett hur svåra de än är. "Foglossningar är inte en fara för barnet, och således ingen anledning till ersättning". Skit i hur mamman mår, hon är ju ändå oviktig..

Jag läser forum med fall efter fall där kvinnor haft sånna problem med fogarna att de hoppat på kryckor, utan att få ersättning. Kvinnor som av läkare får order om att de inte får jobba längre pga smärtor som kan leda till kroniska besvär, de får av FK rådet att söka nytt jobb, i sjunde månaden!!!
Vad i helvete är felet?!
Om en läkare bedömt att man inte kan eller bör jobba, varför ska en kontorsnisse på FK avgöra om den läkaren har gjort en korrekt bedömning?

Jag har väldigt ont i fogarna, och jag har varit ledig från jobbet 3 veckor. Vad händer när jag går tillbaka till jobbet och ska ner på huk för att knyta skor eller upp på en stol för att hämta ner ett spel?
Jag har provat värktabletter, akupunktur, stretching, sjukgymnast och ett sånt speciellt bälte.. Och inget funkar, det enda botemedlet som finns är att inte gå långa sträckor, inte stå upp för länge och att vila med fötterna i högläge. Och värmedyna, litegrann..

Hur fan ska jag kunna utföra mitt arbete som resurs? Ska jag be min hyperaktiva, energiska, fysiska pojke att sitta still hela dagen och rita? Inget spring, ingen lek och inga utflykter. Det är svårt att förklara, men om ni hade träffat mitt resursbarn så skulle ni förstå att situationen blir totalt ohållbar. Man måste liksom vara där han är hela tiden för att det inte ska hända något, och han är ÖVERALLT..

Jag ska prova skicka in mina papper och se, jag kanske har tur och får en bra handläggare.
Jag blir bara så förbannad!! Graviditeten är en sådan kort period i livet och jag vill kunna njuta av den, jobba och leva så gott det går, och inte behöva bråka.

Anledningen till att det är så sinnessjuka krav nuförtiden är för att FK har upptäckt en del personer som fuskat, så de drar åt snaran hårdare. Men att man ska behöva sitta i rullstol innan de tror på en, det är sjukt.

Har ni inget bättre för er och känner för att bli förbannade; googla orden "foglossningar" och "sjukskrivning".

Bara en sån här artikel till exempel..
Eller den här.
Fattar ni att det ska behöva gå till såhär?

Fy fan säger jag då bara!






1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hade samma problem under min graviditet..
Jag blev dock sjukskriven på heltid för min foglossning från v12 då jag redan då behövde gå på kryckor..
Min läkare på Mamma Mia skrev så pass tydligt så FK va inget problem så länge jag själv aktivt försökte göra ngt åt det..
Men sökte hjälp på Feel Good på Grev Turegatan i Stockholm... Fick träffa en underbar sjukgymnast som va specialiserad på Gravida.
Va först ett gemensamt möte så som en start grupp sen fick man träffa henne indviduellt. Fick en TENS-apparat som lindrade det värsta när man va hemma och inte kunde sitta/ligga och det bara värkte.. Sen fick jag läkargrundad vattengymnastik som var underbar.

Så ett litet tips från mig. Ring Feelgood på grevturegatan och hoppas du får samma hjälp som mig!

Lycka Till!!