23 april 2009

A Good Day

Idag har det varit en alldeles underbar dag, en sån som man drömmer om att ha.

Christofer var ledig idag, så vi tog sovmorgon till 11, åt frukost, sen åkte vi in till stan.
Det var så varmt ute att det knappt gick att ha på sig jacka, säkert 22 grader i solen. Underbart, alla är så lyckliga när solen skiner :)

Christofer ska på kadettbal i helgen i Karlskrona med sina föredetta lumparkompisar, så därför behövde han hyra en frack. Jag hade kollat upp ett ställe som hette Brudgummen som låg på Vattugatan. Hittade inte riktigt dit så vi var tvugna att fråga två damer om de visste vart det låg. -Ska ni gifta er? frågade glatt en av tanterna, Christofer fick panik och jag sa lugn i bussen.
Hur som helst, vi hittade dit, fick hyra frack från torsdag till måndag inklusive allt; frackjacka, byxor, skjorta, väst, fluga, lackskor och manchettknappar för drygt 1100kr. Galant, supersnabbt och supertrevlig personal, rekomenderas varmt!

Sen strosade vi runt i stan, gick upp vid Brunkeberskullen vid Observatioriet, som syns här på bild.

Helt magisk utsikt över innerstan härifrån, värt att kolla om ni är i Sthlm nån gång. Stan är fantastiskt fint måste jag erkänna, husen är unika i hundratals olika färger och stilar!

Strosade vidare längs Sveavägen, lunchade i Kungshallen och köpte jordgubbar på Hötorget som efterrätt.
Mumsade på dem, gick längs Gamla Brogatan där det var 70% utförsäljning på en bokhandel, fyndade två pocketböcker, Christoffer köpte åtta tärningar (?).
Sen satte vi oss på en uteservering, köpte öl/cider och spelade Yatzy i solskenet.
Efter det gick vi och drömde oss bort i en kökartikelsaffär som ligger på Vasagatan, ungefär som Sur la Table som fanns på Spring Street i New York (där vi fick 15% rabatt för att vi jobbade inom restaurangbranchen).
Mitt framtida kök och all dess utrustning finns i den affären!

Åkte hem, Christofer gick och köpte sig en cykel i Sickla. Han ska ju som ni kanske hört talas om, cykla Vätternrundan med sin far i sommar. Lycka till säger jag :)

Nu har vi ätit lite kanelknäcke och druckit te, och ska krypa ner i sängen med sju splittans nya Scrubs-avsnitt.
Varför är inte alla dagar som denna? :)


Här kommer lite bilder, både gamla och nya.

Pimpad cider


Nöjd öldrickare


Mmmmm, jordgubbar.

Ganska gammal bild, när isen fortfarande var kvar. Nedanför Finntorp ligger Kyrkviken och dit kommer det en massa ankor på våren. Det här är bara en liten del av alla hundratals ankor som bor här.

Hahaha, hur kul är inte den här skylten?

Gammal bild som jag hittade. Kumar har somnat i allt Xbox-spelande :)

En kommentar, någon?
/H

1 kommentar:

J sa...

Vilka böcker