12 november 2008

Roosevelt Island

(Roosevelt Island, med Manhattan till vänster i bild)

Där har vi varit idag, trevligt.. Åkte en livsfarlig (?) linbana dit, promenerade runt och tog några bilder över Midtown.
Efter det åkte vi till Greenwich Village och kollade på skivor, blev väl ca 15 stycken. Greenwich (uttalas Grinn-itch) är en otroligt mysig stadsdel, bohemiskt med små butiker och restauranger, och inte på ett töntigt pluttenuttigt sätt, utan ungdomligt med skön stämning. Vi har rekat några ställen dit vi ska ta med Vivi och Anders, men vi åker dit på torsdag el. fredag för att reka mer grundligt. Jag har bara gått förbi lite snabbt där tidigare, men jag måste verkligen utforska; det känns som att det kan bli min nya favoritstadsdel i New York! Too good to miss.

Lite matinköp på PathMark, sen hem. Christofer har väldigt ont i sina leder, hela kroppen faktiskt (han kunde knappt gå upp för trapporna ur tunnelbanan) så jag har köpt en dunderkräm och smörjt in hela honom. Nu ligger han under täcket och fryser, men to make it up to him så kokade jag kaffe åt honom.. Nu kan han inte klaga :)

Imorgon blir det alltså Bronx Zoo, USAs största djurpark. Ska bli väldigt trevligt, Christofer älskar djur och det är roligt att vara med någon som uppskattar det. Han borde bli vetrinär, så som han bryr sig. När jag kom ut från en affär idag satt han på en parkbänk och fotade duvorna som satt bredvid. Det var nått om någon ekorre som kommit och satt sig bredvid, eller något i den stilen.
På en Record Store som vi besökte idag fanns två katter, smällfeta av alla möss det käkat, vägde säkert 5 kg var och var söta och mysiga. Var tvungen att klia dem lite, och nu längtar jag efter mina egna små troll! Hur kan man tycka om två små kattkillar så mycket?

Jag har köpt kakdeg på PathMark idag, ska gå och baka ut några Chocolate Chip Cookies nu. Jag menar, vem orkar göra degen när man kan köpa den? :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Har inte fattat vilken bloggadress ni haft förrän nu, så jag har suttit halva dan och läst.
Tänker inte ens fråga om ni har det bra, men jag hoppas det fortsätter lika bra som hittils!
(Från och med nu lever jag genom er, istället för i mitt lilla studentrum)
Ta hand om er!