08 oktober 2008

PALTKALAS

För att stilla hemlängtan (som inte riktigt infunnits sig än) bestämde vi oss för att laga palt.
Åkte till IKEA och köpte lingonsylt, sen till PathMark för potatis, mjöl och saltat flask.

Jag började med att tärna fläsket (som var salt som satan, hela biten låg i ett 3 millimeter tjockt saltlager). Jag sköljde av det, tärnade och sköljde igen. Fortfarande väldigt salt, men men..


Sen rev vi potatis, 9 potatisar blev 12 paltar på nått vänster (det skulle vara 1 potatis/palt).


Christofer var degblandare...


..och paltrullare



Vi hade ingen stor paltgryta eller paltslev, men man tager vad man haver!


Resultatet blev bra, lite för salt i och med det galet salta köttet, men helk okej för att stilla paltsuget :)


Gabriella, inbiten Stockholmare och rumskamrat, smakade på palt för första gången och var nöjd.


Nu gäller återstår nästa projekt; stilla det inbitna surströmmings-suget. Blir svårare...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, ser jättegott ut med palt. Angående det salta fläsket har vi samma erfarenhet. Men det går lika bra med selleri, nej jag menar färskt fläsk som man saltar själv :-)
Angående surströmmingen. Kolla med er förre arbetsgivare om att vacumpacka innehållet i en burk.
Varma hälsningar från Lindgrenarna i CA

Anonym sa...

Hej !!
Kan ni inte gå upp på skypen ,har aldrig lyckats träffa på er där.
Ingvar har en 2:a i Rågsved som han gärna hyr ut fr.o.m 1/12.
Om ni inte längtar hem till Piteå förståss.
Själv kan jag nog kunna tänka mig att hyran den annars iallafall under dec.Hör gärna av er.
Kram// Mamma