09 oktober 2008

4-rättersmeny

Idag har Christofer lagat mat åt mig, det var helt underbart gott.

Första rätt var gravad lax fylld med färskostkräm, med grönsakscrudété (på Chrisofers nya stentalltikar från Crate & Barrel)


Sen pilgrimsmussla, blomkålspuré, brysselkål och brynt smör.
Till det drack vi en Muscadet sur Lie från Loire.
Nästa mellanrätt var oxtartar, dragonemolution, schalottenlök och machésallad. Det är det godaste jag ätit sen vi kom hit, jag älskar tartar!


Till varmrätt serverades lammracks, puré på sötpotatis, ostronskivling och spenat, med en agrie-doux-sås.
Till det drack vi en Pinotage 2000, inte för att den passade superbra, men för att vi hade den hemma, ouppdrucken.
På Crate & Barrel har jag köp den smartaste grejen, en vakuumpump för vinflaskor. Om man vill spara vin så håller det sällan mer än 2-3 dagar, med men den här pumpen håller det i två veckor (och mousserande vin tappar inga bubblor). Man sätter på en liten gummipropp på flaskan, tar pumpen och pumpar typ 3 ggr tills det klickar, och vips! så är all luft borta ur flaskan och vinet håller mkt bättre (det är luften som gör att vinet blir sämre).
Kanske nått för Bryggargatan? :)
Vi skippade efterrätten, vi blev så mätta, kikade på lite Will &Grace och åt lite godis (dumle är min nya glädje i livet)...
Idag har verkligen varit en sån där riktigt bra dag när man knappt kan sluta le.... bara för att dagen är så himla bra!

Mja, Rågsved, here we come!

1 kommentar:

Vissla sa...

Ser fantastikt gott ut, tänk att ha "Bryggargatan" hemma. Du är en lyckost Hanna! Vad bra att ni har fått paketet och inte bara vårat ser jag. Nu kan ni frossa ordentligt. Eftersom motionen kommer automatiskt när man strosar i en storstad så lägger ni säker inte på er ett enda kilo./Helena