Åkte till IKEA och köpte lingonsylt, sen till PathMark för potatis, mjöl och saltat flask.
Jag började med att tärna fläsket (som var salt som satan, hela biten låg i ett 3 millimeter tjockt saltlager). Jag sköljde av det, tärnade och sköljde igen. Fortfarande väldigt salt, men men..
Sen rev vi potatis, 9 potatisar blev 12 paltar på nått vänster (det skulle vara 1 potatis/palt).
Christofer var degblandare...
..och paltrullare
Vi hade ingen stor paltgryta eller paltslev, men man tager vad man haver!
Resultatet blev bra, lite för salt i och med det galet salta köttet, men helk okej för att stilla paltsuget :)
Gabriella, inbiten Stockholmare och rumskamrat, smakade på palt för första gången och var nöjd.
Nu gäller återstår nästa projekt; stilla det inbitna surströmmings-suget. Blir svårare...
2 kommentarer:
Mmm, ser jättegott ut med palt. Angående det salta fläsket har vi samma erfarenhet. Men det går lika bra med selleri, nej jag menar färskt fläsk som man saltar själv :-)
Angående surströmmingen. Kolla med er förre arbetsgivare om att vacumpacka innehållet i en burk.
Varma hälsningar från Lindgrenarna i CA
Hej !!
Kan ni inte gå upp på skypen ,har aldrig lyckats träffa på er där.
Ingvar har en 2:a i Rågsved som han gärna hyr ut fr.o.m 1/12.
Om ni inte längtar hem till Piteå förståss.
Själv kan jag nog kunna tänka mig att hyran den annars iallafall under dec.Hör gärna av er.
Kram// Mamma
Skicka en kommentar