10 augusti 2012

Dagmamma

Vilma stortrivs hos dagmamman. Idag är hon där från 9-15, alldeles själv. Dagmamman är helt underbar, skickar sms om hur det går och mms på när hon leker, äter och sover.
Vilma vaknar kring 6-6.30, får välling i sängen. Sen myser vi en stund, går upp och äter frukost tillsammans. Vilma kikar lite på Bolibompa och leker. Vi klär på oss och borstar tänderna. När vi tar på skor och kofta blir Vilma alldeles supertaggad och vill ut. Så tar vi dagisvagnen och promenerar dit, det tar 2 minuter.
När vi kommer dit är de andra barnen ute och väntar på oss, så Vilma får flytta över till dagmammans vagn, sen promenerar de med hunden till parken, så vinkar jag av dem. Vilma är så taggad på att leka att hon inte bryr sig om att jag går, det är inget gråt eller ledsna mindre alls. Så jag går hem och väntar på att gå dit igen vid 15-snåret :)

Lättaste inskolningen jag varit med om.. Dagmamman brukar alltid ta det på två veckor, men Vilma köpte konceptet direkt, så det känns bara dumt att dra ut på det. Det går superbra helt enkelt.
Sen får man såklart vara beredd på bakslag och tråkiga lämningar, men det tar vi då. Alla förkylningar och sjukdomar som barn brukar få när de börjar på dagis, de hoppas vi att vi slipper :)





1 kommentar:

Anonym sa...

men alltså gulle! stora tjejen! vilma är duktig hon med ;)