20 april 2012

Vilma 11 månader










En månad kvar, sen blir hon officiellt stor, vår lilla strumpa!
11 månader idag. Finisen.
Igår fick vi reda på att Vilma har fått plats hos dagmamma nu till hösten. Hurra för det :) Dagmamman som vi fick hos bor tvärs över gatan på kvarteret mittemot, kanske 300 meter. Hon heter Mari och är jättesnäll. Hon har en hund och en fin trädgård, hon lagar all mat själv och verkar vara en bra person rätt och slätt. Hon har varit dagmamma i 22 år så hon verkar gilla det hon gör :)

I övrigt så mår Vilma bra, det var jobbigt för nån vecka sen när det kom två tänder (nu har hon 6 st), men nu är det prima liv. Hon leker, busar, pratar, ropar, klappar händerna och skrattar. Väldigt sällan är hon ledsen, och är hon det så kryper hon upp i famnen och tankar lite kärlek i typ 5 sekunder sen bär det av igen. Full rulle, noll hejd, från kl 7-19.
Vaknar kring halv sju, dricker välling. Leker till 9, äter gröt. Sover cirka 1,5-2 timmar. Lunch kring 12, leker till ca 13.30, då sover hon en stund, ca 30 min. Mellis vid 14.30-15.00, middag kring 17. Sen bus (den här tiden på dagen är hon uppe i 320 km/h, övertrött och superspeedad). Lek fram till 18.30, då är det välling, tandborstning och lite gos. Sen bums i säng kl 19.

Vilma har stått utan stöd nån enstaka gång, när hon helt enkelt glömt bort att hålla i sig och lyckas stå kvar ändå. Annars kryper hon eller går längs med soffor, stolar, ben eller gåvagnen.

Det är en rolig period, man ser på henne att hon lär sig saker allt eftersom. Tex sånt här med att saker finns även om man inte ser dem, typ om man visar henne en liten leksak som man sedan gömmer under en låda, att hon förstår att leksaken är där, även om hon inte ser den.

Hon är inte speciellt rädd för främmande människor längre. Där ett tag blev hon lite ledsen och smårädd om hon såg någon ny, om mamma inte var nog nära. Inte nu, nu flörtar hon med kreti och pleri..

En harmonisk period helt enkelt! :)

1 kommentar:

Johanna sa...

Men söta med tofs och allt!! Gullunge!