20 januari 2012

Vilma 8 månader

Finaste barnet i världen. Hon är så rolig, snäll och mysig!
Hon är inne i en period när hon vill vara nära, hon är lite rädd för andra och kramas hårt om halsen och gömmer ansiktet mot mig. Men hon tinar upp rätt snart, och då är hon superrolig.

Hennes dagar ser ut såhär:
07.00, vaknar, äter välling. Hon och jag ligger kvar en stund i sängen så hon hinner smälta maten litegrann.
Sen leker hon ute i vardagsrummet till ca 9, då äter hon gröt och sen några dagar tillbaka, macka med leverpastej. Mums tycker Vilma, men svårt att äta själv, men övning ger färdighet :)
Sen sover hon till kl 11 ungefär. Vi myser en stund, så äter hon lunch (idag var det kycklinggryta med morot och squash) sen efterrätt (idag turkisk yoghurt blandat med blåbär-mango-päronmos).
Efter maten får hon sitta i stolen och leka eller i gåstolen, för hon kräks fortfarande väldigt mycket. Nu när hon äter vanlig mat och kräks här och var så luktar hemmet och hon konstant efterfest. Blä, vad less jag är..
Sen så åker vi nånstans, till en kompis, öppna förskolan eller Nacka forum. Då sover hon en stund i vagnen, ca 30 min.
Vid 14 äter hon mellis, kan vara fruktpuré eller en mosad banan.
Vid 16 är vi hemma, då äter hon middag och nån frukt till efterrätt.
Sover i sin säng till 17.30-18.00.
Upp och leka, oftast med pappa. Sitta och mysa och kramas i soffan. Välling och tandborstning kl 19, sen sängen.

Ibland så gråter hon i sömnen, och blir jätteledsen, men när man går till sängen så sover hon. Hon drömmer nog mardrömmar, och bearbetar saker som hänt under dagen, men det låter så ledsamt, men vill trösta fast man inte kan.

Det är tråkigt för andra att hon är smårädd för främlingar, men väldigt mysigt för en själv ;) Det känns verkligen som att man är HENNES mamma. Hon vill vara nära, sitta i knät, mysa.

Hon kryper fram och tillbaka, följer efter en till de rum man går och klättrar gärna längs benen på en.
Aktiv som tusan, fullt ös hela dagen.

Finaste flickan i världen, när hon lagt sig för kvällen längtar jag efter henne direkt. Jag vill aldrig att mammaledigheten ska ta slut :)


YouTube Video


Inga kommentarer: