22 december 2010

Sjukt

Jag blir så irriterad. Läser i Piteå-Tidningen att Piteås äldreomsorg fått så dåligt resultat i alla omröstningar/undersökningar och hamnat på plats 248 av 290 i hela landet. Socialstyrelsen har gett lågt betyg och de äldre har gett ännu sämre, maten är dålig, de får aldrig komma ur rummet och det anordnas sällan aktiviteter.

De äldre vet varför, jag vet varför, de enda som inte verkar fatta nått är de som styr (i detta fall Socialchefen). Den personal som jobbar sliter arslet av sig och arbetar jämt i motvind och alltid underbemannade. För en jävla skitlön dessutom.
Nedskärningar och besparingar är de enda ord som cirkulerat inom vården senaste 10 åren.

Nu först efter alla negativa resultat inser Socialchefen att oj, två personal kan visst inte torka 178 gamlingar i rumpan dag ut och natt in utan att det blir brister i verksamheten. Hoppsan, vill gamlingar prata med andra gamlingar? Oops, behöver vissa äldre hjälp med av- och påklädnad, matning, duschning, medicinering.. och så vill dom hinna säga hej till tjejen som hjälpt så snällt, men nej, det går inte för hon måste springa vidare, hon har 57 andra som ska duschas, matas, läggas, etc.

DET FUNKAR INTE!!!
Så efter 10 år av slit, underbemanning och konstant minskande av tjänster vänder trenden och det tillsätts 16,75 tjänster i Piteå kommun. Hurra.
Bara 10 år för sent och 50 tjänster för lite.
Men grattis er som får jobb, hoppas ni jobbar i bra löpskor för det lär bli mycket spring!
Och PS. Nu kommer politikerna fatta att det finns mer personal på hemmen så dom kastar in 300 extra gamlingar som behöver vård dygnet runt! Allt för att "spaaaaaara" och "effektiviseeeera"! DS.

/Hälsningar en mycket cynisk och bitter liten skit men ändock en del av Sveriges framtid(a slavar)


Inga kommentarer: